Minusta.

Eläinfysioterapeutti

Sofia Palmu

Olen valmistunut fysioterapeutiksi (AMK) Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Tein muutaman vuoden töitä humaanifysioterapeuttina, minkä jälkeen lähdin erikoistumaan eläinten (pääasiassa koirien ja hevosten) fysioterapiaan.

Suurin osa vapaa-ajastani kuluu eläinten kanssa. Kotona meillä asuu kolme koiraa, joiden kanssa aika kuluu monipuolisesti eri koiraharrasteiden parissa. Myös hevostallilla vietän aikaani säännöllisesti lähinnä kouluratsastusta harjoitellen.

Eläinfysioterapeutti auttaa eläintä, kun sillä on liikkumiseen liittyviä ongelmia esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Välillä on hyvä myös käydä eläinfysioterapeutin luona tekemässä yleistarkastus tai lihashuolto. Eläinfysioterapeutti auttaa myös silloin, kun eläimen suoritukseen halutaan lisää tehoa, tai parempaa lihashallintaa ja motoriikkaa. Eläinfysioterapeutti katsoo eläimen liikkumista, tekee sen perusteella havaintoja ja valitsee käytettävät hoitomuodot. Käsittelen asiakkainani olevia eläimiä paljon manuaalisesti käyden läpi nivelliikkuvuudet ja lihaskireydet. Käytössäni on myös erilaisia kivunhoitoon ja rentoutukseen käytettyjä hoitomuotoja, kuten kylmä- ja lämpöhoidot, TENS-sähköhoitolaite ja kinesioteippaus. Fysioterapia on tiivistä yhteistyötä fysioterapeutin ja eläimen omistajan kanssa, ja annan aina asiakkailleni myös ohjeet harjoitteluun kotona.

Asiakkailtani olen saanut kiitosta siitä, että eläimet ovat fysioterapian aikana rentoja ja yhteistyöhaluisia. Pyrin siihen, että fysioterapiakäynnistä jää eläimelle positiivinen muistijälki.

 

IMG_5923[1]

Y-tunnus 2821563-6

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close